“The media’s the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent, and that’s power. Because they control the minds of the masses.”
— Malcolm X
“True confidence has no room for jealousy and envy. When you know you are great, you have no reason to hate.”

Doa Kami untuk Indonesia

Syukur untuk setiap rencana-Mu
Dan rancangan-Mu yang mulia
Dalam satu tubuh kami bersatu
Menjadi duta kerajaan-Mu

Ku ucapkan berkat atas Indonesia
Biar kemuliaan Tuhan akan nyata

Kami rindu melihat Indonesia
Pulih dari semua problema
Hidup dalam jalan kebenaran-Mu
Pancarkan terang kemuliaan-Mu

Bagi bangsa ini kami berdiri
Dan membawa doa kami kepada-Mu
Sesuatu yang besar pasti terjadi
Dan mengubahkan negeri kami
Hanya nama-Mu Tuhan ditinggikan
Atas seluruh bumi

Kami tau hati-Mu ada di bangsa ini

I VOTED!

Well, this is my first involvement in president election. And I think this year’s “pesta demokrasi” was the greatesr I’ve ever seen. Like we all feel that we’re involved directly in all the process.

Though, I had not declared to whom my vote goes to until today, but I actually had decided long before today. I’m not going to share why because I guess everybody have known why, and after all those media storm happening for months, it will be tiring to do it again in my post here.

I choose to stand on the right side. That is it.

By this post I don’t mean to convince anyone, because it’ll be useless, and I’m not that kind of persuasive ‘tim sukses’, that was also why I didn’t declare my choice until today.

I just hope after this election’s over and there is a president elected for us, we’ll be fully supporting whoever it is. The only thing I guess I, and maybe we, do better is pray for our nation.

Let God do His great work to this nation.
God bless Indonesia and our next president! I VOTED!

Well, this is my first involvement in president election. And I think this year’s “pesta demokrasi” was the greatesr I’ve ever seen. Like we all feel that we’re involved directly in all the process.

Though, I had not declared to whom my vote goes to until today, but I actually had decided long before today. I’m not going to share why because I guess everybody have known why, and after all those media storm happening for months, it will be tiring to do it again in my post here.

I choose to stand on the right side. That is it.

By this post I don’t mean to convince anyone, because it’ll be useless, and I’m not that kind of persuasive ‘tim sukses’, that was also why I didn’t declare my choice until today.

I just hope after this election’s over and there is a president elected for us, we’ll be fully supporting whoever it is. The only thing I guess I, and maybe we, do better is pray for our nation.

Let God do His great work to this nation.
God bless Indonesia and our next president!

I VOTED!

Well, this is my first involvement in president election. And I think this year’s “pesta demokrasi” was the greatesr I’ve ever seen. Like we all feel that we’re involved directly in all the process.

Though, I had not declared to whom my vote goes to until today, but I actually had decided long before today. I’m not going to share why because I guess everybody have known why, and after all those media storm happening for months, it will be tiring to do it again in my post here.

I choose to stand on the right side. That is it.

By this post I don’t mean to convince anyone, because it’ll be useless, and I’m not that kind of persuasive ‘tim sukses’, that was also why I didn’t declare my choice until today.

I just hope after this election’s over and there is a president elected for us, we’ll be fully supporting whoever it is. The only thing I guess I, and maybe we, do better is pray for our nation.

Let God do His great work to this nation.
God bless Indonesia and our next president!

In this case, I'd be Hades

  • Megara: He would never do anything to hurt me
  • Hades: He's a guy

Promoted

Second year was nothing but crazy!

I learn a lot. Of course, no life without learning right?
Through all the ups and downs, once again I learned
- who God is in my life
- who I am for God
- who my real friends are

Though there are still questions left from all that, I’ll let them be answered one day, or not at all. That’s okay. I’ve found my peace not knowing them, but believe in God who does.

Well, it takes some times for me to realize that this second year is over and I’ve been promoted to the third year. Hopefully, next year will be full of promotion then.

My favorite lines from "Transformers: Age of Extinction"

  • Crosshairs: "Ugh, you just want to die for the guy. That's leadership. Or brainwashing, or something."
  • Drift: "No, that's Optimus Prime."
“Kalau mereka ga bs menghargai apa yg kamu kerjakan, jgn berhenti, kerjakan terus, biar mereka diam saat kamu selesai”

You’ll never get too far if you never open the door and walk outside

I used to be a peaceful person in my comfort zone rather than a girl of adventures. Now, I’m quite a chalenging type.

2013 was a very long hiking track, thank God, I’m going up, not down.

Saya masuk CIMSA. Saya pikir jadi anggota saja kemungkinan 50% but now I am. Apalagi kepikiran untuk naik lebih tinggi, maybe it was just in my dream, but it came true. Jadi tim media di lokal dan nasional, dan puji Tuhan akan mengemban jabatan media director taun depan. Tuhan emang rencananya macem2 banget. Bisa ada di kepengurusan PMK FK selama setaun ini. Punya 2 adik turunan dan 2 adik PA. Such a responsibility, and a blessing.

Semuanya emang udah Tuhan rencanain dari awalnya, dan kita yang kita lakukan ya apa yang bisa kita lakukan aja, hasilnya nanti gimana ga akan tau. Tapi saat pilihan untuk maju atau diam di tempat itu datang, choose what you think might be good.

Sepanjang 2013, I do almost everything I thought I could and I’m quite exhausted, though I’m happy and I finally find which one I really want. Itu jadi pelajaran sih, di taun depan saya akan lebih bijak menentukan prioritas mudah2an, tujuan utamanya yang jelas akademik harus naik.

So the upcoming on 2014:
-Media and Communication director CIMSA UNPAD
-Multimedia FK Unpad Fair
-Panitia Natal Oikumene FKUP-RSHS
And never being left, DMS, HIS, CVS, Respi, and minor thesis, please be good :)

Well 2014, I know you’re coming and sure we’ll be good friends.
Happy new year fellas!

Gue adalah orang yang sangat suka nebak karakter orang. Lucunya, kebanyakan tebakan gue benar. Well, kata orang sih keren banget, tapi ga yang kayak gini ga selalu menyenangkan dan menguntungkan.

Sebenernya gue lebih cenderung ke orang yang suka berspekulasi. Dibandingkan bertanya dan dapet fakta yang jelas dan pasti, gue lebih suka berada dalam satu posisi yang kalo dibilang textbook2, “not fully understood”. Abstrak sih, gue kayaknya emang abstrak banget orangnya -.-

Ceritanya gue baru menyadari (semacam) talenta gue untuk nebak, atau lebih bagusnya ngebaca, karakter orang ini beberapa hari yang lalu di perjalanan pulang ke jakarta. Singkat cerita, di mobil lagi curhat2 tentang sesuatu terus nyeletuk lah gue, “tergantung cowonya tipe yg kayak gimana?”. Lalu bertanyalah satu orang temen gue, “emang kalo menurut lu gue kayak gimana?”. Setelah itu gue jawablah, dan orang itu bilang bener. Abis gitu gue mencoba nebak lg orang kedua, yang ada di mobil itu juga, dan bener lagi.

Well, sebenernya bukan talenta yang gimana2. Mungkin emang karna gue sangat suka memperhatikan orang dan gue tipe orang yang cenderung menerima (atau lebih teoatnya membiarkan) orang lain ‘as they are’, jadi gue lebih bisa tau gimana orang2 itu sebenernya.

Kelanjutannya, ini yang agak bahaya. Gue tipe orang yang cepet banget anti sama orang tertentu, yang kadang juga hasil spekulasi gue itu. Walaupun in some circumstances gue bisa aja sih kerja bareng sama orang2 yg sempet gue anti itu dan akhirnya jadi baik2 aja, karna sekali lagi gue kembali menerima (kalo yang ini beneran menerima) mereka ‘as they are’.

Jadi cerita seremnya hari ini gue nonton ‘Cinta Brontosaurus’ lagi. Singkatnya, ada satu scene dimana Raditya Dika ngeliat cewe trs bilang ke Kosasih cewe itu tipe yang kayak gimana dan putusnya nanti bakalan kayak gimana.

Entah kenapa gue melihat diri gue sebagai Raditya Dika saat itu…
Walaupun gue belum memasuki stadium lanjut kayak gitu, tapi agak serem aja. Haha. Ini ga penting sungguh postingannya, iseeeeeeng .-.